top of page
כמה טיפים לטיפול בקבצים

​​

מרבה קבצים מרבה דאגה? לא בהכרח...

להלן כמה קישורים שעשויים להועיל לכם בעניין גיבוי, המרה ושינוע.

צריכים להעביר קבצים כבדים מאוד, ולא יודעים איך?

אתר We-Transfer הוקם למטרה זו. השירות ניתן בחינם עד נפח 2 ג'יגה.
 דרך הקישור הזה תוכלו להעביר קבצים במהירות ובקלות:

 

https://www.wetransfer.com
 

כל מה שעליכם לעשות הוא להסכים לתנאי השימוש, למלא את כתובת המייל שלכם ואת כתובת הנמען, ואז להעלות את הקובץ וללחוץ על Send. תקבלו לתיבת המייל שלכם שתי הודעות: אחת- כשהקובץ הועלה לשרת, והודעה שניה- כשהנמען/ת הוריד/ה אותו.
הקבצים נשמרים על השרת הזה 6 ימים נוספים, לאחר מכן יימחקו.



איפה כדאי לשמור את הקבצים החשובים? 

בעידן הנוכחי, כאשר לא רק עבודות אלא גם כל הצילומים האישיים, קובצי מוזיקה וקבצים אחרים בעלי ערך ובעלי נפח מאוחסנים במחשב האישי, חשוב מאוד לגבות אותם יותר מפעם אחת. אני מאחסנת על שני דיסקים פיזיים חיצוניים, וגם על שרת מרוחק. 

ישנם כמה אתרים שמאפשרים לאחסן קבצים ללא תשלום (עד נפח מסוים) ובתוספת תשלום עד נפח הרבה יותר גדול. הידוע בין כולם הוא Dropbox. דרך האתר אפשר לאחסן קבצים עד 2 ג'יגה ללא תשלום, לאחר פתיחת חשבון. על כל חבר/ה שהגיע/ה דרככם תקבלו תוספת מקום (נפח) על השרת.

 

https://www.dropbox.com

 

יש לכם קובץ מסוג מסוים- Word או tiff ואתם רוצים להמיר אותו לקובץ pdf?

באתר זה תוכלו לעשות את ההמרה בקלות ובפשטות:


http://online2pdf.com/convert/tif2pdf

 

רשימת סוגי הקבצים נמצאת בצד ימין, אין צורך אפילו להירשם- פשוט מעלים את הקובץ ולוחצים על כפתור, נפתח חלון וממנו מורידים את קובץ ה pdf.
מצויין להמרת קורות חיים שנכתבו ב- Word, והפיכת קבצים עתירי גרפיקה ותמונות לקלים יותר. (תוכנת האקרובט מכווצת את הקבצים המקוריים).

 

ואיך ממירים קובץ וידאו שצולם בפורמט מסוים, לפורמט שהאינטרנט מכיר בו?

מסתבר שיש פתרון, פשוט וחינמי גם לבעיה הזו- ממיר קבצים מפורמטים שונים לקובץ Mpeg שאפשר להעלות בקלות ליו-טיוב. תוכנה זו ניתנת להורדה בקלות מכמה אתרים ברשת. כאן קישור אחד, להורדה לפי סי וגם למק. תוכלו למצוא עוד קישורים להורדה, אם תחפשו את שמה בגוגל: mpeg stream clip

 

http://www.squared5.com

 

 

איך מכינים ספר דיגיטלי שאפשר לדפדף בו, בקלות ובחינם?

אתר ישראלי שהגעתי אליו בשיטוט מקרי, מאפשר יצירת ספרים אלקטרונים מקובצי PDF. עבורי זו היתה הזדמנות טובה להפוך ספר זכרון לאבי ז"ל אשר הודפס במספר מוגבל של עותקים, לנגיש גם ברשת, ולשלוח קישור אליו אל כל קרובי המשפחה. רישום קצר באתר, וגם אתם תוכלו ליצור ספר מקובץ PDF בתוך דקות ספורות.

 

http://www.pageit.co.il

 

וטיפ אחרון בנושא רגיש אצל רבים:

איך משליטים סדר בארכיון הצילומים הדיגיטלי?

אולי נשמע טריויאלי, לי לקח שמונה שנים של צילום במצלמה דיגיטלית, עד שהבנתי -

כל הצילומים היו מתויקים אצלי לפי זמן הצילום- תיקייה לכל שנה, בתוך כל תיקייה כזו 12 תיקיות של חודשים, ולעיתים רחוקות יצרתי גם תיקייה לנושא מסוים. בדרך הזו הצטברו אצלי אלפי צילומים. בשנים האחרונות הפסקתי להדפיס תמונות לאלבום פיזי, כך שהצילומים במחשב ובשני דיסקים של גיבוי, מהווים מה שהיה פעם ה"נגטיב", וגם התמונה בו זמנית. כאשר רציתי לחפש צילום מלפני כמה שנים, גיליתי שהמשימה קשה מאוד, ממש מחט בערימת השחת.

נאלצתי ללכת אחורה ולסדר מחדש את כל הארכיון לפי נושאים שאוכל לזכור כשאחפש בעתיד. למשל מקומות בהם צילמתי, החיות שלנו, מסיבות בבית הספר וכו', שכמובן יצרתי בתוך התיקיות של כל חודש ספציפי ש"יושב" בתוך תיקיה של השנה. הטיפ שלי בעניין זה: אל תחסכו בתיקיות ותת תיקיות, התייחסו אל ארכיון הצילומים שלכם כאל ספריה הולכת וגדלה, אם לא תתייקו כל צילום ב"מדף" הנכון, יקשה עליכם מאוד למצוא בעתיד. תיוק שיש בו שיטה וסדר ופירוט יועיל מאוד, בתנאי כמובן שהשמות הם כאלו שתזכרו לחפש לפיהם במנגנון החיפוש של המחשב בעתיד.

הטיפ השני בעניין זה הוא: היו עקביים. אם תיקיה של פברואר נקראת למשל:
2013_02 -  עבדו בשיטה שבחרתם עם כל שמות התיקיות האחרות של החודשים והשנים.

 

 

סטודיו ורד נבון | נועם 7 יפו מיקוד: 6813208 טלפון: 03-6822971

© All rights reserved | Vered Navon
bottom of page